lördag, december 23, 2006

Kattvakt

I år så är vi faktiskt kattvakter över julen. Katten som vi passar är inte hemma här med oss utan vi går till ett hus och släpper in katten på kvällen och ut på morgonen fram tills tisdag då dens ägare kommer hem igen.

De som äger katten har en hund (Det kunde ni väl aldrig gissa?) som jag och Per satt hundvakt åt i stort sett hela förra sommaren (-05), världens trevligaste och goaste hund när han lärde känna en. För tyvärr har den hunden blivit omplacerad hela 3 ggr i sitt liv. Och de tidigare ägarna (inte de som har honom nu) verkar ha misshandlat honom så han är strykrädd och om man höjer rösten blir han orolig och han tycker inte om män. Så det tog ett tag innan han accepterade Per. Men tyvärr är han väldigt hundaggressiv så när vi skaffade Åskar kunde vi inte sitta hundvakt längre.

Hursomhelst så fick jag ett sms häromdagen från dem som frågade om vi var hemma över jul och kunde tänka oss att släppa in och ut katten och ge den mat, och eftersom vi faktiskt måste ut och promenera med Åskar så spelar det ju ingen roll om vi går till dem morgon och kväll och släpper ut katten.

Så ikväll gick vi dit och katten tyckte det var väldigt konstigt med helt främmande människor som öppnade dörren och försökta locka. Så hon sprang fram och tillbaka och ville inte komma in. Men jag ställde upp dörren och gick in i köket och började fixa i ordning maten och då kunde hon komma in men hon ville inte hälsa och jag tänker inte tvinga henne. Förhoppningsvis vill hon hälsa i morgon bitti.

Julskinkan är klar nu :) Den blev helt okej.

GOD JUL!

Cat 4

Inga kommentarer: